SİİRTLİ AİLE: “1 SAATLİK İŞE İKİ YEVMİYE VERECEĞİZ DİYE ÇAĞIRDIKLARI ÇOCUĞU DAĞA GÖTÜRÜLER”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’in Şirvan ilçesinde çocuklarının 1 saatlik işe iki yevmiye verecekleri vaadiyle çağırdıklarını ve oradan da dağa götürüldüğünü iddia eden Yusuf Ödümlü’nün ailesi HDP Diyarbakır il binası önündeki oturma eylemine koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kaldıkları otelde devam ediyor.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi yapan aileler, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 82 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile 599’uncu günde nöbetlerine kaldıkları otelde devam ediyor.

İhlas Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Yusuf Ödümlü’nün babası HDP’lilerin oğlunu 1 saatlik işe iki yevmiye verecekleri vaadiyle çağırdıklarını ve oradan da dağa götürdüklerini söyledi.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 599’uncu gününde korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan 82 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında kaldıkları otelin toplantı salonunda sürüyor.

“Her İlde Bu Eylemi Başlatsınlar”

2014 yılında Siirt’in Şirvan ilçesinde 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Yusuf için eylemini sürdüren Nurettin Ödümlü, evladını HDP’lilerin kandırdığını ileri sürdü. Baba Ödümlü, “Şirvan’a geldiler. Gece geldiler çocuğa dediler ki, ‘Siirt’te gel, bir yük var, indir. 1 saatlik işe sana iki yevmiye vereceğiz’ diye çocuğu kandırıp götürdüler. Ben burada dağdakilere hepsine sesleniyorum. İnsanları niye öldürüyorsunuz. Niye siz öleceksiniz, evinize gelin. Gelin teslim olun. Siz devlete teslim olursanız, devlette sizi anne, babalarınıza teslim ediyor. Çocuğu dağda olanlar gelsin. Bu devleti sevenler gelsin, herkes bize destekçi olsun. Her ilde bu eylemi başlatsınlar. Bize dediler Yusuf ölmüş. Onun için annen hastadır. Oğlum, sen neredeysen en azında bir ses ver, bir mesaj gönder” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SİİRTLİ AİLE: “1 SAATLİK İŞE İKİ YEVMİYE VERECEĞİZ DİYE ÇAĞIRDIKLARI ÇOCUĞU DAĞA GÖTÜRÜLER”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!